Pumpkin Hummus / Houmous de citrouille

Pumpkin Hummus – give a seasonal slant to your appero!
Serves 4 – Preparation and cooking time: 45 minutes
Ingredients: 500g of pumpkin flesh (or butternut squash) • 1 can of chickpeas 400g • 2 cloves of garlic, peeled and crushed • Olive Oil • juice of 1 lemon • 2 tbsp of Tahini paste • fresh parsley, finely chopped • salt and pepper.

Heat the oven to 200°C (Gas 6).  ut the pumpkin flesh into evenly sized pieces, coat with olive oil, season with salt and pepper and bake for about 30 minutes or until soft. Put the pumpkin, drained chickpeas, tahini, garlic and lemon juice into a food processor and mix until smooth. If the mixture is too thick add a little water. Put the hummus into an attractive serving bowl and garnish with Olive Oil and fresh parsley. Serve with raw vegetables, warm pitta bread and/or breadsticks.

Houmous de citrouille – donnez un air de saison à votre apéro !
Pour 4 personnes – Préparation et cuisson : 45 minutes
Ingrédients : 500g de chair de citrouille (ou de butternut) • 1 boite de 400g de pois chiches • 2 gousses d’ail, pelées et écrasées • huile d’olive • le jus d’un citron • 2 c. à soupe de pâte de Tahini • persil frais, émincé • sel et poivre.

Préchauffez le four à 200°, th6. Détaillez la chair de citrouille de façon régulière, arrosez d’huile d’olive, assaisonnez de sel et de poivre puis mettez au four pour environ 30 minutes jusqu’à ce que la chair soit fondante. Au robot, mixez la chair de citrouille avec les pois chiches égouttés, le tahini, l’ail et le jus de citron, pour obtenir un mélange onctueux. S’il est trop épais, ajoutez de l’eau. Versez ensuite l’houmous dans une jolie coupe de service, ajoutez par-dessus de l’huile d’olive et du persil frais. Servez avec des crudités, du pain pitta chaud ou des gressins.

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